Brede School Asperen

Op 17 mei 2019 is de brede school in Asperen, ontworpen door Ana Magdalinoiu en Herman Bakker, officieel geopend door wethouder Govert van Bezooijen

Op 17 mei 2019 is de brede school in Asperen officieel geopend door wethouder Govert van Bezooijen. In het nieuwe schoolgebouw zijn twee scholen ondergebracht een buitenschools opvang en peuteropvang: Christelijke basisschool de Open Poort, openbare basisschool de Zandheuvel, peuterwerk Piggelmee en de buitenschoolse opvang de Fortkanjers. Het gebouw is ontwikkeld als design and build-project, ontworpen door architecten Ana Magdalinoiu en Herman Bakker van Van Hoogevest Architecten en gerealiseerd door Aannemingsbedrijf Van Leeuwen.

Een baken in het stadje Asperen

Stoere, eigentijdse interpretatie

Met een omvang van 1818 m2 ligt het nieuwe schoolgebouw in het hart van Asperen, omgeven door een prachtig aangelegd groen park, een schakel vormend tussen twee prominente gebouwen, de kerk en het gemeentehuis. Enerzijds is de nieuwbouw een stoere, eigentijdse interpretatie van de poort in de historische vesting van Asperen, anderzijds heeft de school een licht en fris interieur gekregen dat optimaal passend bij het onderwijs dat hier wordt gegeven. Het groene schoolplein biedt aan alle kanten van het gebouw een rijkdom aan speelmogelijkheden.

Fotografie Frank Hanswijk