open monumentendag

Komend weekeind, 8 en 9 september 2018, is het weer open monumentendag. Deze dagen zullen vele monumenten zijn opengesteld. Ook enkele van onze erfgoedprojecten zijn te bezoeken.  

Kuiperij Meester Amersfoort

Bijzondere aandacht vragen wij voor de Kuiperij Meester. Een industrieel erfgoedpareltje in de binnenstad van Amersfoort dat recent is gerestaureerd door Gijsbert van Hoogevest die ook de nieuwe eigenaar is van dit historische pand achter ons hoofdkantoor aan de Westsingel. Op 8 september vinden vanaf 10.30 tot 16.30 rondleidingen plaats door de Kuiperij. Voor meer informatie volg de facebook pagina van Kuiperij Meester.

Via deze link kunt u de film bekijken Vakmanschap is meesterschap, van duig naar ton, op initiatief van SIESTA gemaakt door Huib Schoonhoven. Marinus Meester zelf legt uit hoe de kuipen worden gemaakt. 

Kathedrale Basiliek Sint Bavo Haarlem

Bovenop de noordelijke toren van het westwerk van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem is een uitzichtpunt gemaakt dat op open monumentendag voor 't eerst voor publiek wordt opengesteld. Het is een steile klim, maar dat is zeer de moeite waard door het schitterende uitzicht over de stad. 

Grote Kerk Zwolle

In Zwolle gaat ter gelegenheid van open monumentendag op 8 september het werk van start aan de Grote- of Sint Michaelskerk in Zwolle. De kerk wordt al enige jaren multifunctioneel gebruikt. Om het brede gebruik te professionaliseren en het kerkgebouw meer te openen naar de stad, kreeg Van Hoogevest Architecten opdracht een plan te maken dat invulling geeft aan genoemde optimalisaties. 

Render ontwerp voor herinrichting Grote Kerk Zwolle, Ron Verduijn