Opening museum

Woensdag 25 maart 2015 om 16.00 uur opent de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, de heer J.W. Remkes, het nieuwe KathedraalMuseum van de Nieuwe Bavo in Haarlem. Het nieuwe KathedraalMuseum bevindt zich in de voormalige crypte en Bavokelder.

In de afgelopen jaren zijn tijdens het grote restauratieproces van de Nieuwe Bavo de al aanwezige ruimten onder het hoogkoor uitgediept om ruimte te scheppen voor een nieuw KathedraalMuseum. Op dit moment is de centrale middenruimte als museum ingericht en opengesteld en volgen in een later stadium de andere beschikbare ondergrondse ruimten. Het bouwkundig ontwerp voor het museum is gemaakt door Gijsbert van Hoogevest.

Het KathedraalMuseum wil breed van opzet zijn. Naast het tonen van gouden en zilveren religieuze voorwerpen en textilia uit het verleden wil het laten zien wat een kathedraal is en wat de plaats van de Nieuwe Bavo is te midden van haar tijdgenoten (de Sagrada Familia in Barcelona, de Koekelbergbasiliek in Brussel, de Westminster Cathedral in Londen en de Sacré Coeur in Parijs). Verder wordt er aandacht besteed aan de restauratie van de kathedraal, architect Jos Cuypers en de vele beroemde kunstenaars die aan de Nieuwe Bavo verbonden zijn geweest.

Foto Haarlems Dagblad

Lees het artikel uit het Haarlems Dagblad over de opening op onze mediapagina


 

.