Wie geen dromen heeft, heeft evenmin een werkelijkheid

Donderdagmiddag 5 juni is de eerste steen gelegd voor de nieuw te bouwen Geulpoort in Valkenburg. De herbouw van de Geulpoort is een project dat binnen het kader van de reconstructie van de vestingstad Valkenburg tot stand is gekomen. Naar idee van architect Ron Verduijn is de hardstenen gedenksteen, die in de onderdoorgang van het poortgebouw is geplaatst, voorzien van de woorden van de Belgische filosoof Karel Boullart wie geen dromen heeft, heeft evenmin een werkelijkheid.

De woorden zeggen iets over de ambitie van de opdrachtgever, de Gemeente Valkenburg aan de Geul, de initiatiefnemers burgemeester Martin Eurlings en stadsarcheoloog Henk Kwakkernaat en de architect Ron Verduijn. Door deze bijzondere reconstructie van een lang geleden verdwenen vestingpoort wordt een droom werkelijkheid. Het fundament voor de Geulpoort is nu klaar en er wordt gestart met de metselwerkzaamheden.

Hieronder een impressie van de onthulling van de gedenksteen door de burgemeester van Valkenburg en de stadsarcheoloog, foto's gemaakt door Jos Bauer.

animatie Geulpoort door Ron Verduijn

Lees het verslag van de onthulling op de website van TV Valkenburg