USV Elinkwijk

Na ontwerp van Van Hoogevest Architecten is in samenwerking met Aannemersbedrijf P. van Leeuwen de start van de bouw van het nieuwe club- en kleedgebouw voor USV Elinkwijk in Utrecht begonnen. De nieuwbouw komt te staan in een nieuw multifunctioneel sportpark Zuilense Vecht en voorziet in een functioneel en open clubgebouw, waar iedereen zich welkom zal voelen!

Beeldbepalende luifel

Het clubgebouw is georiënteerd op de middenstip van het hoofdveld. Vanuit deze as zijn alle functies verdeeld over het gebouw. Het verbindende element is de tribune. Op de verdieping is de open en transparante kantine, een ruimte voor ontmoeting met een uitloop naar een zonnig terras. Hier heeft men uitzicht over alle vier de sportvelden. Door middel van vouwwanden is de kantineruimte optimaal flexibel te gebruiken. De uitkragende houten luifel is een beeldbepalend onderdeel van de architectuur. Onder de luifel, met schaduwrijke plekken voor de warme dagen, voorzien grote glaspuien in een naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimte. Het gebruik van natuurlijke, houten materialen zorgt voor een warme uitstraling. De kleedruimtes bevinden zich op de begane grond en zijn compact georganiseerd rond een centrale brede gang. Hier bevindt zich ook de spelerstunnel die de sporters toegang geeft tot het hoofdveld.

Uitgesproken klimaatambitie

Door het compacte bouwvolume is er meer ruimte overgebleven voor een groene invulling. Hiermee sluit het gebouw naadloos aan op de ecologische structuur van sportpark de Zuilense Vecht. De nieuwbouw is ontworpen als energiezuinig gebouw met een hoogwaardig geïsoleerde gebouwschil, en passende detaillering en uitvoering om een een EPC=0 als uitgangspunt waar te kunnen maken. Op de houten luifel is bovendien voldoende plek voor zonnepanelen. Met dit nieuwe, duurzame, flexibele en uitnodigende club- en kleedgebouw is deze befaamde Utrechtse sportvereniging klaar voor de toekomst.

Onderwijs

Opdrachtgever: U.S.V. Elinkwijk
Architecten: Van Hoogevest Architecten
Aannemer: P. van Leeuwen aannemersbedrijf
Installatieadviseur: Brandsen installatietechniek B.V.
Constructeur: IBT
BVO Nieuwbouw: 1059m2
Renders: PF Visual