Westsingel Amersfoort

In de binnenstad van Amersfoort is het ontwerp gemaakt voor renovatie en nieuwbouw van een aantal panden

In de binnenstad van Amersfoort heeft Van Hoogevest Architecten het ontwerp gemaakt voor de renovatie en nieuwbouw van een aantal winkels en woningen. De panden zijn gelegen op de hoek van de Varkensmarkt en de Westsingel, naast ons hoofdkantoor, en aan de Hellestraat. Het project is uitgevoerd van november 2012 tot oktober 2013.

Renovatie

De gevels van het hoekpand zijn geheel gerenoveerd en in oude staat terug gebracht. De in het verleden gesloopte topgevels en de uitgebouwde hoekerker zijn op basis van een architectuurhistorische verkenning gereconstrueerd. Ook zijn de oorspronkelijke roedeverdelingen in de vensters teruggebracht.

 

 

 

 

 

 

 

Een enkel detail in siermetselwerk refereert aan de Amsterdamse Schoolstijl van ons naastgelegen hoofdkantoor

Nieuwbouw

In de architectuur van de nieuwbouw heeft architect Ronnie Kuiper duidelijk aansluiting gezocht bij de stedelijke context. Een enkel detail in siermetselwerk refereert aan de Amsterdamse Schoolstijl van ons naastgelegen hoofdkantoor. De nieuwbouw bestaat uit vier lagen waarbij de kelder is geplaatst door middel van een afzinksysteem. Op de onderste verdiepingen van de panden zijn winkels gevestigd, op de 2e verdiepingen zijn bovenwoningen ontworpen.

Klik hier voor de fotoreportage van het plaatsen van de afzinkkelder

Fotografie Dirk Verwoerd