tentoonstelling Museum Prinsenhof Delft: "Vermeer komt thuis"

Het Rijksmusuem heeft zijn beroemde meesterwerk "Het straatje van Vermeer" uitgeleend aan Museum Prinsenhof Delft ter gelegenheid van de tentoonstelling Vermeer komt thuis. Die terugkeer naar de stad waarin Vermeer in de 17de eeuw zijn straatje schilderde, ging niet zonder slag of stoot.

Foto: website Prinsenhof Delft, in de muur is het kogelgat nog steeds zichtbaar als stille getuige van de moord op Willem van Oranje door Balthazar Gerards.  

Van Hoogevest Architecten is gevraagd om de beveiliging van museum Prinsenhof Delft voor deze bijzondere expositie te verbeteren. In kort tijdsbestek is heel veel werk verricht door Edgar de Bruijn van VHA samen met opdrachtgever Museum Prinsenhof Delft, Den Hoed Aannemers uit Bergambacht, Kuijpers Beveiligingssystemen en Deerns Nederland, adviseur voor installatietechniek, om het museum te laten voldoen aan de hoge veiligheidseisen die als voorwaarde golden voor het exposeren van deze bijzondere bruikleen.

Het 'straatje van Vermeer' hangt sinds afgelopen dinsdag in het museum en is vanaf vrijdag te bezichtigen door het publiek. Donderdagmiddag op 24 maart 2016 wordt de tentoonstelling feestelijk geopend met als gastheer Patrick van Mil, directeur van het Prinsenhof Delft, en als eregast Wim Pijbes, nu nog algemeen directeur van het Rijksmuseum Amsterdam.

Meer informatie via de website van Museum Prinsenhof Delft en Omroep West

Afbeelding Straatje van Vermeer: website Rijksmuseum Amsterdam. Klik op het plaatje voor de complete afbeelding van het schilderij.