Het nieuwe Stadhuis Den Helder

Donderdag 27 februari 2020 is het schetsontwerp gepresenteerd van Office Winhov en Van Hoogevest Architecten voor het nieuwe stadhuis Den Helder dat zal worden gehuisvest in oude pakhuizen op de marinewerf Willemsoord in Den Helder. Behoud van de cultuurhistorische waarde en het nautische karakter van deze gebouwen zijn belangrijke uitgangspunten voor het winnende ontwerp. Met respect voor hun karakter en structuur worden de panden omgevormd om de nieuwe rol als huis van de stad optimaal te kunnen vervullen.

In gebouw 66 komen alle publieksfuncties. Een binnenstraat verbindt de kade aan de zuidzijde met de achtergelegen ruimte en het gebouw 72 (de voormalige mastenloods). In het dak komen insnedes, nodig voor daglichttoetreding, maar ook ingezet voor een heldere wayfinding.

In de voormalige mastenloods worden kantoorfuncties ondergebracht en zal de karakteristieke betonstructuur nog beter leesbaar worden door de nieuw te maken vide. Hierdoor wordt tegelijkertijd het hart van het gebouw van daglicht voorzien. Het is de bedoeling dat het nieuwe stadhuis Den Helder in 2023 zijn deuren opent. 

renders

Office Winhov/Van Hoogevest Architecten