Van Hoogevest Architecten in combinatie met KAAN architecten door naar de volgende ronde architectenselectie Renovatie Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen en de gemeente Rotterdam hebben drie architectenbureaus gekozen die de komende maanden verder werken aan hun ideeën hoe de ambitieuze renovatie van het museum vorm te geven. Het gaat om KAAN Architecten met Van Hoogevest Architecten, Mecanoo architecten en Samenwerkende architecten DCA - WDJA. In mei 2019 is de Europese aanbesteding voor de architectenselectie gepubliceerd en genoemde bureaus gaan nu een zogenaamde dialoogfase in.

Een beoordelingscommissie van experts op het gebied van restauratie, renovatie en museale omgevingen heeft aan de hand van selectiecriteria unaniem deze drie architecten/combinaties gekozen. De commissie bestaat uit Rijksbouwmeester Floris Alkemade, architect André van Stigt, voormalig directeur Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed Cees van ’t Veen, directie van Museum Boijmans Van Beuningen en experts van de gemeente Rotterdam. 

link naar officiële persbericht gemeente Rotterdam