Kantoor vernieuwd

De Rabobank vestiging in Vianen, onderdeel van de regio Vijfheerenlanden, is vernieuwd. Afgelopen vrijdag, 16 mei, is het kantoor geopend voor publiek. De verbouwingsbehoefte van het filiaal aan de Voorstraat houdt verband met een reorganisatie van de Rabobank waarbij functies geconcentreerd zijn ondergebracht in het regiokantoor in Leerdam. Voor de vestiging in Vianen betekende dit een afstoting van naastgelegen historische panden. 

Het ontwerp van Herman Bakker voorziet in de behoefte om zichtbaar klant- en servicegericht te werken, waarbij virtualisering nadrukkelijk een plek heeft gekregen. Klanten kunnen digitaal hun bankzaken regelen, al dan niet met hulp van een medewerker. Voor overleg zijn naast drie separate spreekkamers, informele plekken gemaakt. De indeling is zeer transparant en open vormgegeven waarbij in de materialisering veel natuurlijke materialen en bijpassende kleuren zijn toegepast. Beeldbepalend zijn de grote wandvisuals met afbeeldingen uit de nabije omgeving, die tevens een geluidsabsorberende werking hebben.

Van Hoogevest Architecten leverde zowel het ontwerp voor de verbouwing, als het interieurontwerp en hield toezicht op de uitvoering van het werk. Voor het regiokantoor in Leerdam is eveneens een verbouwingsplan gemaakt dat binnenkort in uitvoering komt.

Bekijk hier een video van de verbouwing met daarin projectleider Edgar de Bruijn