Voortbestemmen

Momenteel wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Petruskerk in Roelofarendsveen. Opdrachtgever is de Rooms-katholieke Parochie Emanuel, die behoefte had aan vernieuwing van de Petruskerk door samenvoeging van drie parochies uit Roelofarendsveen en Oude Wetering. Het ontwerp is gemaakt door Ron Verduijn.

Met behoud van de kwaliteiten van de jaren ’60-kerk is een compleet nieuw interieur ontworpen. Het ontwerp gaat uit van de structuur van een basilicale kerkvorm. Door de opstelling 180 graden te draaien heeft het altaar, samen met de godslamp, een centrale plaats gekregen. De entree-as wordt beëindigd met de sacramentsnis (voormalige Mariakapel), waar het licht achter het kruisbeeld binnenstroomt. Nieuwe toevoegingen zijn de dagkapel en de gedachtenisplek, beide voorzien van een bijzonder plafond waardoor daglicht gebundeld binnenvalt. Ook wordt een tweede mortuarium toegevoegd en de familieruimte uitgebreid. De kerk zal 400 zitplaatsen krijgen. Op 4 oktober 2014 zal de Petruskerk door de bisschop opnieuw worden ingewijd.

Aan de verbouwing werken veel vrijwilligers mee, lees het artikel Vrijwilligers zijn de kracht van verbouwing Veense Petruskerk uit het Leidsch Dagblad

Animaties Van Hoogevest Architecten