Haan Stevenstoren tijdelijk weg

In het kader van de restauratie van de Stevenskerk en -toren zal de goudkleurige windhaan tijdelijk van de Stevenstoren worden gehaald. De karakteristieke windvaan van 1.25 meter hoog en 120 kilo zwaar wordt op 10  juli van de toren getakeld in aanwezigheid van wethouder Ben van Hees en Trude Ross, voorzitter van de Stichting Stevenskerk.

De afgelopen weken is de Stevenstoren in de steigers gezet en is de bouwplaats ingericht. Na de Vierdaagse zal het restauratiewerk echt van start gaan. Slechte natuurstenen onderdelen, die dateren uit de na-oorlogse restauratie zullen worden vervangen. In het intereur worden onder meer  de fresco’s en de Heerenbank gerestaureerd. Naar verwachting zal het werk In juli 2015 worden afgerond.

De restauratie vindt plaats in opdracht van de Stichting Stevenskerk (eigenaar van de kerk) en de Gemeente Nijmegen (eigenaar van de toren). Gedurende de werkzaamheden blijft de Stevenskerk toegankelijk en opengesteld voor bezoekers, de toren is tot volgend voorjaar gesloten. 

Foto linksboven door Gerard Verschooten

Lees hier meer informatie over de restauratie

Lees het nieuwsbericht in de Gelderlander