Shortlist architectenselectie Museum De Lakenhal

Uit de 47 architectenbureaus die inschreven op de architectenselectie voor restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal in Leiden, zijn 5 architectenbureaus geselecteerd voor de laatste ronde, waaronder Van Hoogevest Architecten in combinatie met UNStudio. In september zullen de 5 bureaus zich presenteren met een plan van aanpak en een visie.

In de periode 2015–2017 zal de restauratie en uitbreiding plaatsvinden, waarmee het museum haar positie als onderscheidend 21e eeuws museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden verder zal verstevigen. Naast de restauratie van het rijksmonument de ‘Laecken-Halle’ uit 1641 en de daarachter gelegen schilderijenzalen, wordt een nieuwe ruimte voor wisselende tentoonstellingen gebouwd. De publieksvoorzieningen in het museum worden verbeterd door realisatie van een nieuw entreegebied, een publiekszaal en museumhoreca.

UNStudio staat borg voor een mooi, eigentijds ontwerp voor deze nieuwe ruimtes. Van Hoogevest Architecten zal als ervaren restauratiearchitect van musea een hoogwaardig herstel van de bestaande bebouwing, inpassing van duurzame installatietechnieken en een integratie van een verbeterde logistiek kunnen waarmaken.

Klik hier voor het officiële persbericht

Historische afbeelding: Schilderij van Suzanna van Steenwijck-Gaspoel, Gezicht op de Lakenhal uit 1642, onderdeel van de collectie van Stedelijk Museum de Lakenhal, Leiden.