Officiƫle heropening Rochuskapel door burgemeester Bolsius

Vandaag, 19 mei 2015, wordt de Sint Rochuskapel behorend bij het hofje Armen de Poth in Amersfoort offcieel heropend. Om 16.00 uur zal burgemeester Lucas Bolsius de officiële openingshandeling verrichten. Na een welkomstwoord door de voorzitter van het college van regenten dr. W.J.H. Verwers, zal Gijsbert van Hoogevest een toelichting geven op de restauratie die nu is afgerond.

Stiching Armen de Poth

De kapel dateert uit de vijftiende eeuw en vormt onderdeel van het Hofje Armen de Poth, dat nu wordt bestuurd door het college van regenten. De gelijknamige Stichting stelt zich ten doel om minder draagkrachtige Amersfoorters te ondersteunen. Ook de instandhouding van het monumentale complex behoort tot hun takenpakket.

Restauratie Sint Rochuskapel

In de periode van augustus 2014 tot en met februari 2015 is er hard gewerkt aan het herstel van de Rochuskapel. De leien op het dak zijn vernieuwd evenals de klokkentoren. De goten, de houten onderdelen van de kap, het metselwerk en de glas-in-loodramen zijn hersteld. In het interieur is naast herstel van pleisterwerken, een vloerverwarming ingebracht en een nieuw houten meubel ontworpen zodat een breder gebruik van de kapel nu mogelijk is. Zie voor alle gebruiksmogelijkheden van de kapel de website: www.armendepoth.nl

Op onze mediapagina is het artikel in het Algemeen Dagblad over de restauratie van de Sint Rochuskapel opgenomen.

Een impressie van de opening: