Gelukkig nieuwjaar

Wij wensen iedereen een heel gelukkig nieuwjaar. Ons nieuwjaar is goed begonnen. We kregen een mail van een heel tevreden opdrachtgever en dat is altijd fijn om te horen. De Zuiderkerk in Enkhuizen zal begin februari officieel worden heropend, maar met kerst is het kerkgebouw al inofficieel in gebruik genomen. Hieronder een citaat uit de lovende reactie richting architecten Ron Verduijn en Herman Bakker die een nieuwe inbouw ontwierpen ten behoeve van een breder gebruik van de Zuiderkerk:

De herinrichting van de Zuiderkerk is, voor zover die nu zichtbaar en toegankelijk is, zeer goed ontvangen! Ik heb alleen maar positieve geluiden gehoord, ook van mensen die er eerst sceptisch tegenover stonden.De mooiste reactie vond ik nog: "Het is als bij de geboorte van het 1e kind; eerst kan je je niet voorstellen hoe het is als het er is, en als het er éénmaal is kan je je leven niet meer voorstellen zonder je kind'" Zo ervaarde jij de aanpassingen aan het gebouw ook!  Het is met respect voor het gebouw (monument)  veel meer een kerkgebouw worden van/voor deze tijd!

De inbouw is gerealiseerd door Enkhuizen's Aannemingsbedrijf onder directievoering (Jan Roest en Jos Snoek) van Van Hoogevest Architecten.

Foto: schilderingen in de Zuiderkerk Enkhuizen (RCE)