Nieuwe toekomst op een oude plek

De Oude Dorpskerk in Bunnik wordt op dit moment gerestaureerd en heringericht. De vroeg-middeleeuwse kerk is één van de eerste bakstenen kerken van Nederland. Vorige week donderdag, 27 juni, is door het Amersfoortse Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij een nieuwe lantaarn op de toren geplaatst. De oude lantaarn was geheel aangetast door zwam en houtrot, waardoor deze volledig moest worden vernieuwd.

In opdracht van de Protestantse Gemeente Bunnik heeft Van Hoogevest Architecten ook een herinrichtingsplan gemaakt. De kerkgemeente wil het gebouw graag flexibel kunnen gebruiken. Ook niet-kerkelijk gebruik moet mogelijk zijn. In het plan is voorzien in nieuwe verlichting, stoelen, nieuw liturgisch meubilair en gordijnen. De banken zijn verwijderd en een nieuwe vlakke vloer is gemaakt waarin de historische zerken zijn opgenomen in een middenvak.

Na de restauratie zullen de voorheen twee kerkelijke gemeenten (de Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerk) als Protestantse Gemeente Bunnik het vernieuwde gebouw gaan gebruiken.

Volg hier het nieuws over de verbouwing

Zie hier het foto-album op onze Facebookpagina

Fotografie door Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij