17 appartementen opgeleverd

Op 7 november 2014 zijn in Oudewater 17 nieuwe woonappartementen opgeleverd. Het gebouw is ontworpen door Herman Bakker, in opdracht van Woningbouwvereniging Oudewater en ligt in de wijk Klein Hekendorp. De donkerrode bakstenen gevels met donkergrijze raamkozijnen tonen een duidelijke verwantschap met de naastgelegen brede school Klein Hekendorp, die ook door Bakker is ontworpen. Als alzijdig appartementengebouw zonder duidelijke voor of achterzijde heeft de nieuwbouw een sterke inbedding in de stedenbouwkundige context.

Het appartementengebouw is rechthoekig van vorm met drie bouwlagen en een plat dak. Aan de beide kopkanten bevinden zich 2 appartementen. In de hoeken, waar de woonkamers zijn ondergebracht, heeft de architect grote raampartijen ontworpen zodat er vrij uitzicht mogelijk is over de wijk.

De trappenhuizen zijn voorzien van glaspuien waardoor hier ruim daglicht binnenstroomt. Bij de hoofdentree is op begane grond-niveau de glasgevel verbijzonderd via een glasprint met een grasstructuur.Veel zorg is besteed aan de kroonlijst van siermetselwerk. Op het dak zijn zonnepanelen aangebracht.