25 jarig jubileum van Ronald van Wakeren

Deze maand is het 25 jaar geleden dat Ronald van Wakeren kwam werken bij Van Hoogevest Architecten. Hij leerde het bureau kennen via Huib Speksnijder, die indertijd namens ons bureau projectleider was van de restauratie van de Sint Servaesbasiliek in Maastricht. Ronald liep stage bij de aannemer. Huib zag wat in hem en vroeg Ronald te solliciteren.

Ronald van Wakeren in de Zuidvleugel van het Rijksmuseum Amsterdam, voor de zogenaamde Bredase wand die weer in het zicht is gekomen

Hij werd aangenomen op 1 juli 1989 en ging werken in Amsterdam aan de restauratie van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Een project waarin hij de vele aspecten van het vak leerde kennen. Naast restauratie werden ook nieuwe toevoegingen gerealiseerd. Ondergronds kreeg het KIT een nieuwe archiefruimte en aan de overkant van de Linnaeusstraat op de plaats van de afgebrande Muiderkerk, een nieuwe kantoor. De afgelopen 14 jaar is Ronald projectleider geweest bij de restauratie van het Rijksmuseum Amsterdam. Met grote deskundigheid en niet aflatende zorg en inzet heeft hij het immense restauratiewerk aan het Rijksmuseum begeleid. Van Hoogevest Architecten wil hem van harte feliciteren met dit bijzondere jubileum!