Restauratie en uitbreiding Paleis Het Loo

Paleis Het Loo wordt naar ontwerp van Kaan Architecten uitgebreid. Van Hoogevest Architecten is door Kaan geselecteerd voor restauratie van het Paleis, dat een intensieve asbestsanering moet ondergaan. De interventies in het historische casco die nodig zijn voor de uitbreidingsplannen en voor het realiseren van een nieuwe publieksroute worden door VHA begeleid.

kindermuseum (impressie Kaan Architecten)

Het ontwerp van Kaan voorziet in een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo. Onder het voorplein komt een nieuw entreegebied, van waaruit de flankerende paleisvleugels en ook het Corps de Logis bereikbaar worden gemaakt. Alleen al logistiek levert deze ingreep een enorme meerwaarde op. In de beide zijvleugels is voorzien in twee nieuwe museale ruimtes: het Kindermuseum en het Oranjemuseum. In het Paleis wordt een nieuwe publieksroute gemaakt, waarbij voorheen besloten ruimtes publiek toegankelijk worden. Verwacht wordt dat de renovatie in 2021 is gerealiseerd. De renders van Kaan Architecten laten het nieuwe entreegebied zien, boven- en ondergronds en het nieuwe kindermuseum in de westvleugel.